Endüstriyel makinelerin ihtiyaçlara göre şekillenmesi, tüketimlerinin düşürülmesi, insan hatalarının indirgenmesi için yapılan iyileştirmeler makine revizyonlarına birer örnektir.
Makineler üretildikten sonra zaman içerisinde gelişen yeni ihtiyaçlar ve günün şartlarına uyum sağlamak adına çeşitli yenilikler görmelidir. Her makine yenisi alınabilecek uygunluğu göstermeyebilir. Örneğin bir makineyi, yeni bir modeli ile değiştirmek üretimin bir süre durmasına, tesisatların yenilenmesine, yeni operatör yetiştirilmesine gerek duyabilir.
Bu durumlarda makineleri yenileriyle değiştirmek yerine yenilenmesi gereken kısımlar üzerinde tasarım veya otomasyon alanında yenilikler yapılır. Bu yenilikler yapılırken hem güncel piyasanın ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak hem de sarf edilen giderlerin azaltılması adına çalışmalar yapılmaktadır.
Günümüzde makineler günden güne otomatikleşmekte, insan hatalarını azaltmak için kendi kendilerine bazı işleri halletmeleri beklenmektedir. Bu da üzerinde kullanılan mekanik aksamların uygun elektronik devreler ile kontrol edilmesi ile mümkün olabilmektedir.
Ancak geleneksel otomasyon teknikleri süreçlerin kontrolünü kısıtlamakta ve ihtiyaçları tam anlamıyla karşılamamaktadır. Bazı yazılımlar insan davranışlarını taklit ederek makine kontrolü sağlamaktadır. Örneğin bir operatörün bakarak algıladığı bazı durumları artık bilgisarlı görü (Computer Vision) kullanarak algılayıp süreci onunla kontrol etmemiz çok kolaydır.
Enki Makine olarak, biz günümüzde halihazırda kullanılan teknolojilerin ötesinde, yenilikçi ve kayıpları en aza indiren sistemler tasarlamayı vadediyoruz.
Bu konuda daha detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin.